Saturday, June 26, 2021

Hõimlane

Hõimlane(Mulgi, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Homebrew, Spiced / Herbed Beer" ja hinnang 3,19

Tootjainfo: "Mets on soome-ugrilase põline kodu, mida keegi ei või temalt ära võtta. Ärata oma sisemine hõimlane! Kuusevõrsetega pruulitud hele õlu"

Väike purk, sildil metsalised. Sõrmepaksune kollane vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - ebamääraselt määrdunult kollakaspruun. Aroom - meeldivalt vaigune, kuigi mitte noorte võrsete hapukas mahlane vaik, vaid vana ja magus paakunud vaik. 

Esmamekk - keskmisest veidi kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub õrnalt hapukamaks, ja üsna jõuliselt vaiguseks. Lõppmaitse - mõrkjas-magus, jõhkralt ja jämedalt vaigune. Järelmekk - see vaigune magusus hakkab muutuma läägeks ja tüütuks.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magus-läila buketiga OK taseme rüübe. Mõte teha kuusevõrsetega õlut pole ju uus, neid on olnud letil vist vähemalt kümme. See katse on läinud lappama, värske aj hapuka võrse asemel laiutab siin klaasis käntsakas vana, mõrkjas-läilat vaiku, millest võiks juba pigem merevaik saada kui sellest õlut teha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment