Tuesday, June 8, 2021

Smoked Schwarzbier

Smoked Schwarzbier (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Lager - Dark" ja hinnang 3,43 punkti.

Tootjainfo: "IBU 10"

Väike lihtne pudel, sildil seekord mustad-hallid toonid nagu stiilile sobilik. Kollakaspruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt tume murelipunane. Aroom on magus-hapukas ja tugevalt puidu- või ürdisuitsune.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub magusamaks ja samas ka korralikult suitsuseks. Lõppmaitse - hapukalt suitsune, selle taga on magusakas-mõrkjas kõrbenud leivakooriku taoline foon. Järelmekk on magusakas-hapukas ja veidi vürtsikas.

Keskmisest ivikese kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Jah, suitsuõllena on see asi ju päris tubli ja toekas tükk. Aga vaata schwarzbier pole see mitte, tegu on pigem tšehhipärase magusapoolse dunkeliga kui saksa kuiva ja mõrudapoolse mustõllega. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment