Tuesday, February 8, 2022

Alaska Forever (Lehe)

Alaska Forever (Lehe, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 64 punkti. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double" ja 3,54 punkti

Tootjainfo: "Rough and vigorous old school Double IPA. Only forthe tough ones.
IBU 125"

Kuna tegu on nüüd mitmeti uuenenud õllega, siis vaatame, kuidas see erineb 3 aastat tehtud kirjeldusest. Vahtu on toonasest u kaks korda rohkem ja see on toonilt kollasem. Õlle värvus - mitme tooni võrra heledam. Aroom - samuti heledam, lahjem ja mitte nii positiivseid emotsioone esilekutsuv kui toona.

Maitse - no ega pole toonase õllega suurt midagi ühis peale selle, et jah ka nüüdne variant on tublisti humalane. Ainult et toona oli see kraam pigem mahlane, siis nüüd on seevastu karm, puidune, isegi kirbe- ja vängevõitu. Kui toona sai poolenisti punnitatud norimisena öeldud: "ehk on kriipsuvõrra liiga magus", siis nüüd on magusat jällegi niivõrd vähe, et kraam läheb veidi tasakaalust välja mõruda suunas.

3 aastat hiljem on sama nime all välja lastud sootuks teine jook. Tookord puuviljane, mahlane ja mõnuga kuugatav, nüüdne on karm ja rohmakas tegelane. Võrdlus osutus seega igati asjakohaseks, tajumaks neid erinevusi ... tõis küll, et miks pagana pärast panna sama nimi? Jah, nüüdne vastab rohkem tootekirjeldusele, selles mõttes on nihe õigustatud. Ühesõnaga - keeruline. Kui tookord on oli hinnang läbiva suurtähega "ÜBERTASE", siis nüüd kaovad suurtähed ja jääb lihtsalt "übertase"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment