Monday, February 14, 2022

Sour Rosé

Sour Rosé (Crooked Strave, Taani / USA) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnnag 91 punkti. Untapd ütleb: "Wild Ale - American" ja 3,86 punkti.

Tootjainfo: "Wild Ale Fermented in Oak with Raspberries and Blueberries
Primary fermented with our mixed culture of wild yeast, Sour Rosé undergoes fermentation in large oak foeders on second-use raspberries and blueberries. Showcasing bright effervescent characteristics, Sour Rosé is the perfect sour beer for all seasons and occasions. Unfiltered and naturally wild, we package each can with a small amount of yeast to maintain maximum freshness for wherever life’s adventures take you."

Väike purk, päikesetõusuroosa sildikujundus. Sõrmepaksune valge vahukiht kaob ülikiirelt. Õlle värvus - hämuselt puanakaskollane. 

Arooooom-piiiiiiks! Niiii lustlikult hapukas, mahlane, elav ja värske. Vaarikad on vägagi siin, mustikate osas peab end veidi veenma, aga see lõhn on äge ja mulksuv!

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veelgi hapumaks, kuivaks ja õrnalt mõrkjaks. Lõppmaitse - vaarikaseemne mõrkjus ja mustikakestade parkiv kuivus! Järelmekk - hapu, isegi veidi happeline, marjamagus ja veidi keefirihapu. 

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-hapu-mõrkjas-magusakas-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe. Ideaaaaaalne janujook, mahlane ja karge ja üleüldse superluks - väikese kraadi juures pole mingit järeleandmist maitsekülluse mõttes. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment