Monday, February 21, 2022

Havana Stout

Havana Stout (Pinta, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Extra / Foreign / Tropical" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Foreign / Export" ja hinnang 3,62 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Dark, strong, aromatic - PINTA Havana Stout - a stronger and tropical version of Stout or Foreign - in our version seasoned with unrefined brown Muscovado sugar and pure molasses. Flavored in a deckchair with oak macerated in 80% Stroh rum.
IBU 39"

Keskmist kasvu pudel, keeruline sildikujundus ... või noh spiraaliline :) Tume kollakaspruun vahukiht täidab ligi poole klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume mustjaspunane. Aroom - kakao ja melass.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üllatavalt hapukas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kuid peamiseks jääb siiski huvitav hapukas ploomine-kohvine segu. Lõppmaitses annab tunda tamme puidune rõskus ja veidi tolmune kohvipurk. Järelmekk - hapukasmagus ploom mõrkjas šokolaadis.

Keskmisst veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-maguskas-hapukas-mõrkja buketiga veidi kummaline rüübe. Lõhn ja stiilimääratlus viitavad magusale ja kreemisele ootusele, millele maitse ei vasta. Aga see maitse on siiski meeldiv! Kuid kus on lubatud Strohh?
---
pilt isetehtyd

No comments:

Post a Comment