Tootjainfo: "Saint Amatus, also called St. Aimé, was a Benedictine monk. He took the defense of the lesser man who was exploited by the Merovingian king Thierry III. In Belgium, Oostvleteren is the only parish to patron St Amatus as saint. Struise started brewing at Deca in Vleteren early 2006, we ankered ourselves by starting the development of our own micro brewery in Oostvleteren during 2009. With this adventure being on the rails, we thought the making of Saint Amatus 12 was as evident as can be. The terrific artwork was brought by our narcissistic artist Carlo Grootaert.
Saint Amatus has aged on Woodford Reserve barrels from Labrot & Graham, Kentucky USA. Some batches were instead aged on Pappy Van Winkle whiskey barrels. "
2013.a versiooni kirjelduse leiab siit. Vahtu on seekord väga palju vähem, värvus üsna teistsugune, seekor kirkalt punakaspruun, toona "õrna punaka helgiga mustjaspruun".
Aroom - see on puha õndsus korrutatud klassikaga. Belgia karamelline-viigimarjane-datline põhi ja tammine-vaniljene burboon sobivad kokku nagu valatult, lihtsalt taevas sõlmitud ühiseluleping!
Maitse jääb ehk tirpsu lõhnast loodud ootustelaele alla, kuid on ikkagi hurmav. Kuid ka siin on toimunud muutusekeseke. Alustuseks toon tsitaadi eelmisest korrast: "Aprikoosid ja kumkvaadid, rosinad ja suhkrustatud ingverilaastud, lagritsa-iirise-melassi segu koos vaniljekreemi ja ploomilikööriga.", kuid nüüd on siia lisandunud ka kerge, suisa õhkõrn röstine-suitsune noodike.
ÜÜÜÜBERtaseme rüübe! Vaatamata sellele, et väiketootjale omaselt oskavad eri aastakäigud kohati päris erinevad olla, on Struise ikkagi üks meeldivaim ja oodatuim belgia pruulikoda Gambrinuse riiuleil.
---
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment