Saturday, February 5, 2022

Rohelisemad niidud

Rohelisemad niidud (Viljandi Vaadimees, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol

Tootjainfo: "Rosmariinipilsner
Roheliste niitude rohelisem versioon. Hoolikalt timmitud muru ja õlle tasakaal
Linnased: Pilsner, Crystal Maple. Humalad: Hallertau Tradition, Stryrian Goldings. Pärm WLP800. Lisandid: Rosmariin
IBU 32"

Eelmise versiooni kirjeldust näeb siit.

Keskmist kasvu pudel, muruservaga sildike. Valge vaht täidab nõksa üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - ojaaaa, see on ju mõnus, pilsneri meeldivat linnaselist pehmust täiendab rosmariini selgelt tuntav, kuid mitte enam kõikemattev noot (nagu oli algversioonil)

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna korralikult mõru, kuid mõõdukas magusus foonil tasakaalustab seda. Keskmaitse on tublisti magusam, vaigusem, aromaatsem ja eeterlikum. Lõppmaitses muutub tuntavaks ka laagerõlle iseloomulik hapukas ja isegi kuivapoolne tahk. Järelmekk - mõru-magus, eeterlik, rosmariin sobib siia just sellise suurepärase raskusastmega, et teda ei pea nigu narr noaotsaga taga ajama ... ja samas see pole enam mammutjas ainuvalitseja.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magus-eeterlik-hapukas-mõru-magus-vaiguse buketiga ÜBERTASEME rüübe. Rosmariin ja pilsner sobivad omavahel suurepäraselt kokku, hea mõte ja perfektne teostus. (põnevusega ootaks sama asja imperial pilsi versiooni ja järgmiseks katset nt eukalüptiga!)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment