Saturday, February 19, 2022

Corsendonk Christmas Ale (2021)

Corsendonk Christmas Ale (2021) (Corsendonk, Belgia). pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Dark" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "Winter Ale" ja 3,66 punkti

Tootjainfo: "Ingredients: Pale, Munich and Caramunich malts; Kent Goldings hops. This is a rich, dark, joyous brew with which to celebrate the holiday season. It’s aroma of chocolate malt and spiciness is reminiscent of the wonderful smells of holiday baking in Mom’s kitchen. Silky smooth on the palate, it’s predominantly malty, with smoky, spicy and citrusy notes and a long, lingering finish that is lightly tart and malty. Bottle conditioned for a fresh, lively taste. Round and well balanced, it’s a welcome addition for holiday tables and beyond."

Väike lihtne pudel, seeriale omane sildikujundus seekord jõulusel foonil. Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tarduva laava punane. 

Aroom ... eee ... kõige lähemalt meenutab see keeksi või muffini põhja, kui see on õõõõige pisut liiga palju kuuma näinud. Et siis mitte veel mõru-kõrbenud, aga sellist õrnalt ülekaramellieerunud suhkru lõhn :)

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja üsna jämedalt magus-mõrkjas. Keskmaitse - kommisuhkur, kuivanud apelsinikoor ja veidi kaneeli. Lõppmaitse - ülekuivanud rosinad ja viigimarjad, mõnusas karamelliseerumisastmes datlid, nelgi- ja vürtsiterake. Järelmekk on pisut hapukam, hõõgveinilikum, kardemoni ja õhkõrna aniisise jahedusega.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Belgia õlu üllatab harva, kuid kui ta on hästi tehtud, siis on ta ka väga nauditav. Ja see on just selliselt tehtud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment