Friday, February 11, 2022

Marshmallow Island

Marshmallow Island (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic", hinnang 4,07 punkti

Tootjainfo: "A multigrain Imperial Baltic porter inspired by toasted marshmallows - brewed with smoked malt, lactose, and Tahitian vanilla.
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil värvivoolikud. Kollakaspruun tume sentimeetrine vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - maksimaal-must. Aroom ... no võta või jäta, aga see ongi kõrvetatud vahukomm, vaniljene, magus ja õhkõrnalt röstine.

Esmamekk on 10% kohta ootamatult õhuke, hapukas-magus ja karamelline. Keskmaitses keha kasvab ja muutub melsassisemaks, kuid üldse mitte nii siirupjas võtmes kui Põhjala tumedad kolakad seda tavaliselt on. Lõppmaitse - mõrušokolaad, kuivatatud ploom, kaeraküpsis ja kakaokreem ja näputäis tubakat. Järelmekis jõuab kohale raskepärane magus surve keelenurkadele, mida aga muudab huvitavalt põnevamaks väike vürtsikas tajuhäire, mis meenutaks nagu konjakikommi väikest alkoholitorget ... või siis tumedat tšillišokolaadi tükikest.

MEGA. Huvvvitavalt mitmenäolise ja lonksu käigus muutuva olemusega õhukesest-hapukast kuni jämemagusani, kõige põnevam on aga see küsimus, miks vana Gambrinus tunneb cayenne'likku vürtsikat torget õlles, kus seda ju ometigi pole!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment