Friday, October 13, 2023

Anderson's - Wild Wild Barley Wine

Wild Wild Barley Wine (Anderson's, Eesti) pdl 0,375 l. alc 15,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Barleywine - Other" ja hinnang 3,98 punkti

Tootjainfo: "Barley wine fermented in barrels for 2 years with wild yeast"

Keskmist kasvu, Eestis tavatu pudel ja vahakael, nii pudelikuju kui sildilõige meenutab mitmeid itaalia kodasid. Vähene kollakas vaht pole püsiv. Õlle värvus - tuhmilt ja mudruselt tumepruun.

Aroom on muljetavaldavalt hea ja kõnekas, segades kokku odraveini karameljat magusust, metsiku pärmi äädikaseid/balsamiosid noote ja veidi ka tamme puidust kuivust koos vaniljese ümarusega.

Esmamekk on raskepärase kehaga, hapukas, karamelline ja alkoholiselt keelt kuivatav. Keskmaitse - hapukas, vaskne, kuiv, alkoholine, veidi mustsõstralehti meenutav. Lõppmaitse - aroonivein, kuivatatud pihlakad, kaneeli-nelgi-granaatõuna tõmmis kanges kuivas alkoholis. Järelmekk - magus-hapu, kuiv ja omamoodi karm, keele kallal üsna agressiivse alkoholise raspeldusega.

Friigikas. Pigem nastoika kui õlu. Pihlaka-aroonia-mustsõstranastoika, kuiv ja alkoholine. Nii nimetus "odravein" kui lõhn loovad ootuse millelegi magusale, kuid seda pole ta kohe üleüldse mitte. Metsik pärm on ära söönud enamiku odraveini ootustest ... aga samas huvitavalt teistsugune on see kraam kindlasti!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment