Thursday, October 26, 2023

Sori - Laudatur XIX

Laudatur XIX Laudatur (XIX) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - American", hinnang 94 punkti. Untappd ütleb: "Strong Ale - American" ja 3,93 punkti.

Tegemist pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega 4 aasta taguse kirjeldusega, vaatamaks, kuidas see toode on järelküpsedes muutunud.

Vahtu on üllatavalt kombel isegi vähem kui toona, kuigi toona tundus asi lähenevat ülekarbole. Õlle värvuses mõistagi muudatusi pole. Aroom on vähemalt samavõrra võimsalt ploomine, kuid huvitavalt kombel on lisandunud väike suitsune noot, mida toona ei osanud tähele panna - aga suitsuvine sobib ploomile ju umbehästi!

Maitsepilt - kõik needsamad ploomid-kirsid-murakad ja muud nastoikad on kenasti omal kohal, keha võibolla on naaatukese õhemaks kulunud.

Kokkuvõtvalt - see oivajook on veidi taltunud, karbo on kenasti vähemaks jäänud, keha ehk murdosa võrra vähem toekas, kuid sedavõrra rohkem tasub rõhutada eelmise korra sõnumit "Ohtlikult maitsev, ohtlikult kergeltjoodav, ohtlikult võrgutav kraam"
---
hetkel otsas, kuid vast lisandub seda heasse pakkumisse veel
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment