Sunday, October 29, 2023

Põhjala - Öö Cassis (2023)

Öö Cassis (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang 98 punkti!! Untappd liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang 3,85 punkti

Tegemist on vana toote taastulemisega ning sestap ongi praegu tegemist võrdlusega 7 aasta taguse esmakirjeldusega. Vahtu on eelmisest korrast natukese rohkem, kuid püsivust veidi vähem. Õlle värvuse muudatust pole. Aroom - magus-marjane, mustsõstraliköörine.

Maitse on aga veidi muutunud küll. Keha on veelgi nõrgem kui tookord, mustsõstra lisamisel pole muidugi see ka imekspandav. Tulemus on aga vesisem, hapum ja alkoholisem kui esmakirjelduses kirja sai pandud.

Tulles turule nö nostalgiatootega (vana asja taaselustamisega) on alati oht koguda miinuspunkte, sest "see pole enam ikka see, mis ta tookord muistsetel aegade oli". Nii on ka hetkemulje. Kas on muutunud see jook või hindaja või mõlemad, seda on sisuliselt võimatu objektiivselt hinnata. Jah, see jook on hea külmade õhtute soojendaja ning maitsev ja puha, impsile kohaselt röstine, marjade lisamise tõttu ootuspäraselt kergekehaline, aga ikkagi, vanasti oli rohi rohelisem :)
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment