Friday, October 13, 2023

Tanker - Oh my Zappa!

Oh my Zappa! (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "IPA - American" ja hinnang 3,48 punkti

Tootjainfo: "
Tripled dry-hopped IPA

Zappa metsik humal avastati New-Mexicos ning sai oma nime Frank Zappa järgi koostöös Zappa perekonnaga. See humal esindab sama kontrakultuuri nagu muusik ise. Vürtsikas, troopiliste puuviljade, tsitruse ja männi nootidega.
Õlu on pruulitud ühest humalasordist. Oh my Zappa on kuldse merevaigu värvi, täidlane, tugevalt humalane ja linnaseline. Rohkem humalaid ja linnaseid kui topelt IPAdel. Maitse on kergelt mõrkjas, samas mahe. Järelmaitses on tunda tsitruse, greibi ja mango noote, kerget lillelisust.
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, sildil Frank Zappa eriversioon :D Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõnusalt ja kargelt mõrkjas, murune ja männitüvene.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse liigub mõrumasse poolde, kuid lisandub ka karamelli. Lõppmaitse muutub kuivemaks, puidusemaks, veidikese isegi metalseks ja kargeks. Järelmekk - kuiv, kuivatatud apelsinikoore, veidikese nelgi ja greibikoore nootidega mängivaks krõpsakaks isendiks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-mõru-magusakas-mõru buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Pudru- ja mehuIPA'dest üleujutatud Eesti õllemaastikul on see karge ja kuiv mõru pärisIPA nagu värske sõõm ning hinnang seevõrra kõrgem.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment