Wednesday, October 18, 2023

Sori - Birthday Brunch

Birthday Brunch (Sori, Eesti) prk 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja 4,19 punkti

Tootjainfo: "The Imperial Baltic Porter is a delightful elixir that embodies the spirit of celebration and excitement. Embrace the flavour of maple syrup, the invigorating essence of espresso and the luscious creaminess of peanut butter as you raise your glass to the dawn of a new adventure. Seize the moment, toast to new beginnings and immerse yourself in the splendour of Birthday Brunch-the beer that embodies the spirit of celebration and endless possibilities of the day."

Välimusest tuleb nüüd omaette rääkida. Sori pole siiani vahakaeluseid kasutanud, nüüd kasutas. Muudel kodadel osundab see vaadihoidistele, Sori puhul krt teab millele. Igatahes vaadist pole sõnagi ei sildil ega ka koja veebilehel. Sain küll mitte kuigi veenva kinnituse koja esindajalt, et olla burboonivaat mängus, seda ei oska veel kuidagi kinnitada. Lisaks on aga see vahakaelus üle puistatud lahtiste! sätendustega, mis ei püsi kuigi hästi selle vaha küljes, küll aga kleepuvad ülihästi puudutajate käte ja hiljem nägude ja riiete külge. Oehh.

Sentimeetrine tumepruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - muutumatumust. Aroom on alkoholine, magus, kohvine ja tõepoolest ka veidi vahtrasiirupit on tunda, maapähklivõiga ei oska kontakti saada.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-liköörilik ning veidi alkoholine. Keskmaitse - veidi õline, veidi ehk tõepooles maapähkline sellevõrra. Lõppmaitse - kohviliköör ja vaniljeküpsised. Järelmekk - magus-liköörilik ... huvitav kas vahtra-likööre ka tehakse?

Raskepoolse kehaga, alakarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga Väga hea tasme rüübe. Kange balti porter - jah seda ta on, võibolla võiks kasutada mõistet nagu "triple baltic porter?" Kolmest lisatud-lubatud komponendist kohvi on küll tõesti selgelt ja läbivalt tunda, kahe ülejäänuga on äratundmisrõõmu pigem vaid oletamise jagu. Kas see nüüd tõesti on vaadihoidis - see küsimus jääb paraku vastuseta, otsest ja selget vastust ei anna jook ka siis kui see endale eesmärgiks seada.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment