Friday, October 20, 2023

Pernauer - Amadlozi

Amadlozi (Pernauer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Strong Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo asemel - pruulmeistri enda sõnul võiks see õlu olla stiililt "american barley wine", kuid sildi peale on kirjutatud absoluutselt ebamäärane: "strong ale" ... sama hästi oleks siin võinud olla lihtsalt "õlu"

Väike lihtne pudel, kojale omane silt valgel taustal. Kollane vaht täidab pool klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt pruunakas-punane. Aroom on mõnusalt magusakas-puidune, mesilasvahane ja õrnalt rauane.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja veidi suitsune-hapukas. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas ja suitsuse leivase jäljega. Lõppmaitse - magus-mõru, tugevalt karamelline, kõrbemise äärele jõudnud melassi suunitlusega. Järelmekk - magus, metalline, vaskne, karamelline ja 90% šokolaadi kuiva parkiva olekuga ... ilma muidu šokolaadi üleüldse meenutamiseta :D

ÜLEVÕLLIKAS. American barley wine ja american strong ale vahepeale jääv lahe katsetus muidu üsna konservatiivse käekirjaga kojalt.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment