Friday, October 20, 2023

Mis mais see on?

Mis mais see on? (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol.

Tootjainfo: "Maizen-doppelbock
Doppelbocki võtmes kesvavesi, kus peaosa mängib maisihelves (35%)"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kollakas vahukiht täidab poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldoranž.

Aroom on täielik kreebus. Ühest küljest on ta ju tugev ja magus-hapukas, aga ei meenuta mitte midagi. Noh võibolla mingeid nisuveine, mis on samamoodi tõlkimatult jõulised. Või nohhhhh järsku pooltooreid pihlakaid võiks siis juurde mõelda?

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas ning keeleotsa torkiv. Keskmaitse - kuivapoolne, hapukas-vürtsikas, veidi alkoholine, omanäoliselt magusakas, võibolla pihlakate ja tikrite vahemikku sobituv? Lõppmaitse - rauarohke, kuiv, vana puitunud rabarberi ja talveõunte kauge meenutusega. Järelmekk - kuiv, veidi alkoholine, kentsakas ja raskel-kirjeldatav.

Eksperimentaal-väärakas. Gambrinuse tellimusel tehtud lollus, mille stiilinimeks sai alguses puhtalt narrust taga ajades pandud "imperial cerveza". Äkki peaks olema "russian imperial stout" nimest tõukudes "estonian/baltic imperial cerveza"? Või siis kraadi arvestades juba maisi-tripel-bock? Kuigi maitse ei meenuta bocke. Mis teie selle keerulise nähtuse stiilimääratluseks pakuks?
---
ei ole veel saada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment