Monday, October 16, 2023

Omnipollo - Mångata

Mångata (Omnipollo, Rootsi) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,53 punkti.

Tootjainfo: "We ferment this spelt saison bone dry in horizontal tanks to put less pressure on the yeast. After fermentation we dry-hop lightly for a fresh floral bouquet."

Keskmist kasvu purk, multikalik kujundus. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - rõõmsalt ja pidulikult saisonilik, kuldne ja särav, magus ja vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - hapukas-vürtsikas, rosepipra, veidikese aniisi ja kuldse päikesetõusu taoline. Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas, karge, värske, sädelev, fanfareeriv ja helisevaid kolmnurki kõlistav. Järelmekk - mõru-vürtsikas, maheda-meeldiva magusa närbuva lilleväljaga kuldsesse kaugusse kulgev.

MEGA-kuldstandartne etalonitaoline näidiseksemplar, juhul kui on soov tutvuda / meelde tuletada, kuidas üks päris euroopaliku pärandiga saison päriselt maitsma peab. Meie õlleturul kohtab seda stiili ülimalt harva
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment