Saturday, May 11, 2013

Collesi Imper Ale kolmik

Imper Ale Chiara (Tenute Collesi). pdl 0,5 l. alc 6 %. liigimääratlus: nisuõlu

Tootjainfo: "Pale unnpasteurized top-fermentation craft beer, refermented in the bottle. Refined, harmonious and fruity flavour, with intense aroma of malt and citrus fruits and fresh fragrances of tropical fruits in the finish. Water from Monte Nerone."


Põneva masaja kujuga pudel, kollase kaelafooliumiga ja tagasihoidliku sildiga pudel. (Muuseas, korgi sisekülje disain on väga huvitavalt reljeefne, pole sellist varem kohanudki!) Helevalge vaht täidab alguses 100% kannust, muutudes kiirelt suuremulliseks ja taandudes kohinal. Õlle värvus - uduselt valkjaskollane.

Aroom mõjub nõrgalt, klassikaliselt nisuhapukana. Esmamaitse on kerge ja siidine, õrnalt magushapukas. Keskmaitse muutub veidi täidlasemaks, biskviitjalt linnaseküllaseks. Lõppmekk vallandab väga intensiivse puuviljamahlase laine, milles tunned heledaid viinamarju ja küpseid persikuid. Järelmaitse jääb veidi vürstikalt õhetama, taandudes jällegi biskviitjaks maheduseks.

Keskmisest kergema kehaga, keskmiselt gaseeritud, hapukas-magusa buketiga rüübe. Sobiks oivaliselt krevettide või merekarpide kõvale.

-------

Imper Ale Rossa (Tenute Collesi). pdl 0,5 l. alc 8 %. liigimääratlus: belgia stiilis kange eil.

Tootjainfo: "Red unpastorized top-fermented craft beer, naturally refermented in the bottle. Sweet flavour with intence fragrances and aromas of caramel, malt and hazelnuts, together with spicy and fruity notes."

Seekord on siis kaelafoolium ja silt nimele vastavalt punased. Kreemikasvalge vaht täidab pool kannust ja on üsna püsiv. Õlle värvus - tuhmilt mahagonpunane.

Aroomis on tunda karameljat magusust ja mõrkjat vürtsikust, mis meenutab pisut tüümiani. Esmamaitse mõjub täidlaselt, magusapoolselt ja vürtsikalt. Keskmaitses tuleb esile belgia parimates traditsioonides karamelli ja linnase pillav luksus, mis lõppmaitses omandab väga nauditavad puuviljased noodid - melon, papaia ja datlid. Järelmekk annab tunda veinivaadiseid happelisi ja puiseid nüansse, milles segunevad kergelt vinnutatud ploom ja vanilje.

Keskmise kehaga, kleepja paletiga, magus-vürtsika buketiga luksuslik rüübe. Tegemist on pigem dessertõllega, mis sobiks nii omaette digestiiviks kui ka koos vähese koguse kõva ja vürtsika juustuga.

----------

Imper Ale Rossa (Tenute Collesi). pdl 0,5 l. alc 8 %. liigimääratlus: belgia stiilis kange eil ... või siis teise allika järgi "sweet stout"

Tootjainfo: "Black unpastorized top-fermented craft beer, naturally fermented in te bottle. Full bodied flavour with fragnances recalling roasting barley coffee, cocoa, liquriece and rhubarb"

Sildid seekord siis vastavalt musta tooni. Kahesõrmene vaht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - punaka helgiga tumepruun.

Aroom mõjub maagiliselt külluslikult ja täidlaselt, siin on kamaluga karamelli ja sülega linnaseid, veidi röstilõhna ja pisut tõepoolest hapukat lagritsat. Esmamaitse paneb lausa kulme kergitama - nii intensiivselt karamellkommi-hapu ja puuviljamahlaselt värske on see. Keskmaitses langevad kaskaadina keelele puuviljade mahlakus ja kergelt röstitud linnaste külluslik pehmus,  vürtikas ja särtsakas, mahlane ja suhkruvatine korraga. Lõppmekis on tunda gaseeritud kakaojoogi sädelevaid ja samas sametpehmeid sugemeid, mis järelmaitses vaovad ühtsesse dionüüsilisse puuvlija-kommi-biskviidikorvi sülemisse.

Keskmise kehaga, keskmiselt gaseeritud, magus-hapukas-vürtsika buketiga naudingurohke rüübe. Sobilik aperetiiviks šampuse asemel, pakkudes seda koos küpse melonilõigu või šokolaadi kastetud maasikaga

-------
pildid siit

2 comments:

  1. When I tasted it, I thoght, that it is wheat beer, but on the bottle I found only barley malt

    ReplyDelete
  2. Sorry, it's about Collesi Imper Ale kolmik

    ReplyDelete