Sunday, May 5, 2013

Sheperd Neame India Pale Ale


Sheperd Neame India Pale Ale (Sheperd Neame). pdl 0,5 l. alc 6,1 %. liigimääratlus: IPA ... kuigi veidral kombel peab ratebeer teda vajalikuks nimetada "englis strong ale" ja beeradvocate "english IPA". see paneb ette oletama, et rüüpes on vähe humalaid isegi vana-kooli-inglise standardi järgi.

Tootjainfo: "Hailing from the tradition of 18th Century IPAs, which relied on generous hopping to protect exports during arduous journeys, this modern incarnation retains the strength, body and strong hop character which is synonymous with this beer’s provenance.

A glorious showcase of the distinct, heavily hopped beers for which Shepherd Neame is famed, India Pale Ale delivers potent bitterness, offset with generous amounts of pale ale malt to deliver a balanced, yet uncompromising brew."


Koloniaal-stiilis vanamoeline sildindus, mis ulatub stiilselt korgini välja. Erkvalge neljasõrmene vahumüts kaob aeglasel kohinal. Õlle värvus - sügavkuldne.

Aroom mõjub kuidagi ... linnaseekstrakti ehk maltoosa moodi, pisut magusalt ja karamelliselt, lisaks kerge lehekõdu. Esmamekk on kergepoolne ja karamell-suhkrune, kõditades keeleotsa pisut vürtsikalt. Keksmaitse jätkab sama karamaljat, belgia dubbelile omast joont, lisades melassile vähest murust humalat. Lõppmekk ... no tee või tina, see mekib nagu hea belgia stiilis kloostrõlu, millele on veidi inglise humalaid lisatud. Alles järelmaitse vabastab keelel IPA'liku humalajälje, kuid üldmulje on pigem tubli kastitäie karamell-linnastega pruulitud heast tumedapoolsest eilist kui humalaküllasest IPA'st. Aga noh - võrreldes inglise tavalise eiliga on see kindasti just see esialgne koloniaal-IPA, kangem ja humalaküllasem kui tavaline joogiõlu.

Keskmise kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-vürtsika buketiga tugev rüübe. See sobiks kenasti alla loputama tummist inglise vormirooga.
-----------
pilt siit


2 comments:

  1. Mis Kenti humalasort see on, mida Shepherd Neame kasutab (ja mis kõik nende õlled peaaegu ühemaitselisteks teeb)?

    ReplyDelete