Wednesday, December 24, 2014

Aphrodisiaque


Aphrodisiaque (Dieu du Ciel, Kanada) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: stout. ratebeeri hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "Black ale with aromas and flavours of vanilla, dark chocolate, bourbon and roasted malt. The vanilla and cocoa marry nicely, without out-competing each other, to produce a surprisingly well balanced beer. This beer is mildly hoppy, but the cocoa introduces a touch of bitterness. Its colour may be intimidating, but it is a very smooth beer within reach of most beer drinkers. This highly appreciated dessert beer is brewed with organic fair-trade cocoa and first rate vanilla beans."

Väike lihtne pudel, sildil omamoodi veetlev näitsik. Pruun kahe sõrme paksune vahukiht püsib üle keskmise kaua, jättes jõulisi jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - otsekoheselt must. 

Aroom. OOOJAAA. See on lihtsalt taevalik! Parim vaniljejäätis, mis on üle riputatud koorešokolaadi helvestega. Ei, veel parem - kas mäletate seda ilmlõpmata magusat lõhna, mida sai tunda ainult lapsepõlve topsijäätise lõpus? Siis, kui sul käes oli vaid vahvlitopsiku konts, mis nõrgus sissesulanud jäätisest ... oi seda ei saanud kellegagi jagada ... ja see maitses kui kehastunud õndsus. No vot see lõhn on siinsamas tagasi! Otse klaasis ... ja sind ootab ees terve klaasitäis seda õndsust!

Esmamekk paneb täismehe ohkama ja mõmisema ... sest rääkida ju ei saa täis suuga ja alla neelata seda hurmurit ju ka ei raatsi, vähemalt mitte enne kui kirjeldus paika saab. Keeleots supleb sametja koorejäätise sees, see on keskmisest veidi tihkem ja täidlaselt mõrkjas-magus.

Keskmaitse. Juudamajuurikas, kui täiuslikult mahe ja õnnis taju vallutab su keele! Mõnus hapukas pohlane kõrvaltoon võimendab kakaokreemi ja vaniljejäätise mahedust veelgi kraadi võrra, pannes su lausa heldima. 

Lõppmaitse. Jah, pruulmeitritel oli tuline õigus nimetada seda õlut armastuse õhutajaks, sest niimoodi esimesest hetkest peale lummata ja aina huvi takka õhutada oskab vaid kõrgeltkoolitatud geiša. Uhke samurai on hetkega võrgutatud ning edasine kulgeb kui maol vilepillipuhuja järgi õõtsudes ... see õlu paitab ja hellitab ja silitab ja õilistab ja ülistab ... oehhhhh ma sulan.

Järelmekis tuleb esile eheda kakao looritet mõrkjus ja vaid vihjatud vürtsikus. Ohh see on tumedate õllede kuninganna kas teate! 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga GENIAALNE MEGARÜÜBE! Ei, see õlu ei murra sind ja su usku, kuid vaikse hillitsetud hellitusega sulatab ja vallutab keele, meele ja südame. Ei mingeid suupisteid, ainult toatäis vaikust ja katuseaknast paistev täiskuu paluks!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment