Saturday, December 27, 2014

Kelleri imperial stout

Kelleri imperial stout (Schrammi keller, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfot pole :(

Väike lihtne pudel, retrolik must-valge silt. Tumepruun vaht moodustab kahesentimeetrise kihi, mis püsib mõõdukalt. Õlle värvus - no mõistagi must :) Aroom on kreemikas, magus-mõrkjas ja kergelt kohvine.

Esmamekk on raskepoolne ja leebelt mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub suisa sametiseks, keelt vatiteki sisse mähkivaks ja hoolitsevalt portveini klaasi ulatavaks. Lõppmaitse ... ouuuuujeeeee ... no see on sulnis, siidi ja sammeti sisse mähitud kuninglik isend, kelle teenrid kõigile ümberkaudseile piisakesi kohvinektarit kallavad, musti ploome juurde pakuvad ja siis mõrušokolaadi killukese veel keele alla torkavad. Järelmekk paneb õndsalt naeratama ja oma uue parima sõbra ja kõrge ülemuse poole lugupidavalt kummardama ... see mõjub kui hästikoolitatud tenor, kes pisikese kõrtsi nurgaklaveril sulle privaatkontserti annab ... no sa ei saa teha muud, kui kõige totakamat naeratust naeratada ja kätega ebamääraselt kaasa vehkida. Lagrits ja tüümian, mustad ploomid ja kakao, vaniljekreem ja törts šokolaadi peale selle.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusaka-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga MEGARÜÜBE! Toekalt tummine ning soojalt sõbralik klaasitäis, mille kõrvale mingi toidu soovitamine oleks üsna kohatu. Dessertõlu, mida oleks hea pakkuda külmast tulijale hinge ja keha soojendamiseks.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment