Saturday, December 6, 2014

Livonia hele eksport

Livonia hele eksport (Eesti Vabaõhumuuseum / Õllenaut) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: traditional ale. Ratebeeril pole veel koondhinnet.

Tootjainfo: "Spetsiaalselt vabaõhumuuseumile pruulitud käsitööõlu „Livonia Hele Export“ pruulikojalt Õllenaut, autentse eestiaegse sildiga!"

Kääniskorgiga keskmist mõõtu pudel, retroliku disainiga väike sildike. Kergelt kreemikas kahe sõrme paksune vaht on tihe ja üle keskmise püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroom on magusakas, linnaseline ja karamelline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on meeldivalt täidlane, rosinate ja mõrkja karamell-siirupi taoline, meenutades puuviljakeeksi. Lõppmekk on väga meeldivalt veinine, murakaid ja kadakasiirupit meenutavalt magus-hapukas ja mõrkjas-vürtsikas. Järelmekk mõjub tihkelt, bisviitjalt ja mõrkjasmagusalt, kuusevõrsesiirupit meenutav.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija buketiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga übertasandi rüübe. Väga-väga meeldiv, jõuline ja samas meeldivas tasakaalus linnasetihe suutäis. Soovitas pakkuda koos korraliku õhukese viini seašnitsliga.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment