Wednesday, December 24, 2014

Milline külmakraad küsib sinult kinnast?

Milline külmakraad küsib sinult kinnast? (Hampelmann, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Liigimääratlus: wee heavy.

Tootjainfo: "Suvel rege rauta, talvel vankrit kõpitse! Maitseme suvevastandit ja mõtleme kingitustele! Hampelmanni kangeim jook, 9 kraadine punakaspruuni värvi šotlane, kergel magusa ja tugevalt karamellise, mesise maitsega. Sobib imeliselt magustoiduks või öö jahenedes kergeks naitkäpiks. Häid pühi!"

Väike lihtne pudel, kreemikas sentimeetrine vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kergelt tuhmilt tume punakaspruun. Aroom on jõuline, meenutades kibuvitsa-hibiskuseteed, millesse on veel ka mikrotilgake aniisi lisatud ... sihuke soe ja ... eee ... ravitoimeline :)

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja ürdiselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse teeb lausa tuju heaks oma kanarbiku- ja pihlakaleotise taolise mõrkjas-vürtsika soojusega. Lõppmaitse mõjub veidi aniisilikult kui mõnusapoolne köhasiirup, mida rüüpaks veel kohe mitu lusikatäit. Järelmekk toetab ja paitab väsinud teelist, kellele see klaasike tuleb kätte anda peale suurema lume maharaputamist.

Keskmisest nõks raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga vääääga mõnus rüübe. Sammalhabeme õlu, mida tuleb soovitada kerge külmetuse ja põhjuseta nukruse korral. Pakkuda koos sealiha ja hapukapsastega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment