Saturday, December 20, 2014

Valgus pimeduses

Valgus pimeduses (Perno, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: must suitsune IPA.

Tootjainfo: "pale ale suitsulinnas, rukkilinnas, carafa I, šokolaadilinnas. Kuivhumaldatud - citra, galaxy.
IBU 81"

Väike lihtne pudel, omamoodi esteetikaga sildil ilmselt mingi keskaegse lahingu-gravüüri kujutis. Tumedapoolne pruun vaht täidab 2/3 klaasist, vajudes küll hõredaks, kuid püsides superkaua. Õlle värvus - niutsuma-ajavalt must. Aroom on jõmakalt suitsune, hapukas-mõrkjas, meenutades grilliplatsi ümber hõljuvat meeldivat vinet.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja suitsuselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitses on esikohal SUITS ja tagaplaanil suitsusink, suitsusaun ja lõkkesse visatud kuusoksad. Lõppmaitses suitsu üleküllus taandub, muutudes jämmedalt mõnusaks humalaleotiseks, milles mängivad kadakad ja kanarbik. Mõnusalt vaigune, kuumenud puidu ja lõkke kohal kärsatatud leiva taoline on see lonks, mis kurku kaob. Järelmekk mõjub tõrvaselt ja jurakalt, pannes kergelt kukla judisema ja silmi kujutletavas grillisuitsus kissitama.

Raskepoolse kehaga. tugevalt karboninseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Vägev suutäis, piisavalt kerge et juua mitu klaasitäit, kuid jüüratult maitsetihe nii et maitsenärbi isendi paneb läkastama. Pakkuda koos suitsusauna singi ja marineeritud küüslauguga.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment