Saturday, December 27, 2014

Shuzenji Heritage Helles


Shuzenji Heritage Helles (Baird, Jaapani) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: helles. Ratebeeri hinnang 43 punkti.

Tootjainfo: "Helles Lager is one of the great heritage beer styles of Germany’s Bavaria, a region renowned for its beer culture. Shuzenji Heritage Helles is smooth, quenching and perfectly balanced."

Väike lihtne pudel, kribuline silt on seekord vist maastikupilt. Valge vaht täidab pool klaasi, olles vägagi tugev ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on laagerõllele omaselt hapukas, tavapärasest premiumist veidi linnasekehakam nagu helles peabki olema.

Esmamekk on keskmisest nõks kergema kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitse mõjub biskviitjalt ja täidlaselt. Lõppmaitse meenutab kääritatud taigna taolist nätskepoolset leebelt hapukasmagusat massi ... sihuke omamoodi mõnus ja kodune nagu kadunud vanaema juures köögis, kui ta pühadesaia asus küpsetama. Järelmekis viskab sisse ka sutsuke humalamõrkjat, seades asja laagerõlle jaoks õigesse parlanksi. 

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkja buketiga lihtne, kuid väga heal tasemel rüübe. Paras nii peale sauna libistada kui ka pikemalt suure kannu taga maailmasju arutada. 
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment