Monday, December 22, 2014

Kurofune porter


Kurofune porter (Baird, Jaapani) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: porter. Ratebeeri hinnang 91 punkti.

Tootjainfo: "Kurofune (means "Black Ships") was the word the Japanese used to describe the American gunboats that came to open Japan to western trade. Kurofone Porter is sleek and forceful, but leaves a winning bittersweet taste of chocolate and coffee on the tongue. "Do not resist the superior might; cunningly acquiesce, and embrace." Kampai!"

Väike lihtne pudel, kribulisel sildil võib aimata laeva ja admirali: "The history of humankind is tightly intertwined with the evolution of beer brewing. The Kurofune Porter label artwork highlights this interconnection, drawing an association between an important mid-19th century historical moment in Japan and a popular mid-19th century English beer style. "

Pruunakas sõrmepaksune vaht püsib üsna tublisti ning haagib end kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - tume kompotikirsi punane. Aroom on meeldivalt sametiselt röstine, õrnõukese suitsu ja karamelja varjundiga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse toob silme ette mõnusa praetud saiaviilu, mille peale on röstitud hurmaa (ei tea, kas hurmaad saab röstida?) ja grillitud virsik. Lõppmaitse on lausa uskumatult mahe ja siidine, ükski maitse ei tule esile, kuid suud täidab muljetavaldav emotsioon millestki täidlasest ja jõulisest. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja jätab kurgu meeldivalt vürtsikalt õhetama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika, oivalises tasakaalus buketiga überrüübe, mis mõjub ühekorraga nii malbelt kui jõuliselt. Ausalt öeldes siia juurde ei tahakski midagi
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment