Sunday, December 14, 2014

Jõuluõlu #1

Jõuluõlu #1 (Peipman, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10 %vol.

Tootjainfot pole (paluks edaspidi midagigi kirjutada, et millest tehtud, mis peaks olema stiil jne)

Väike lihtne pudel, millelt pole eelmisi siltegi maha leotatud (miinus!), tehniline sildike. Kreemikat karva hõre vaht täidab pool klaasi, olles üle keskmise püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume rubiinpunane. Aroom on vürtsikas, piaprkoogine, nelgi ja muskaatpähkli nootidega.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jõuliselt magus-hapukas ning keeleotsa näksiv. Keskmaitse mõjub glögina, siin leiab ohtralt kardemoni, kaneeli ja rosinaid. Lõppmaitse tantsib keelel purjus päkapikuna, torkides maitsenäsakesi oma kontsadega ning loksutades enda ümber meega tembitud ploomiveini. Järelmekk on põnevalt mänguline ja toekas, soe ja sõbralik ja ilmselgelt napsine ... kuid see on siuke sümpaatne vintisolek, mis siit klaasist vastu õhkab :)

Raske kehaga, tugevalt karboniseeritud ja kergelt õlise paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga jõuline überrüübe, mis sobib kenasti glögi asendama :)
-------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Vabandan pudeli ebaesteetilise välimuse pärast - see õlu oli mõeldud kodusteks jõuludeks ja esimese pruuliaasta lõpetuseks, kuid välja tuli midagi palju vägevamat kui oodata julgesin.

    Stiililt sihtisin belgia jõuluõllesid.

    Koostis: linnased, kaneel, ingver, nelkpipar, muskaatpähkel, melass, vanilje, laktoos, humalad, pärm.

    Osa sellest partiist jätan järgmise aasta jõuludeks.

    ReplyDelete