Sunday, December 21, 2014

Wabi Sabi Japan Pale Ale


Wabi Sabi Japan Pale Ale (Baird, Jaapani) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: ürdiõlu, täpsemalt wasabi ja rohelise teega tehtud rüübe. Ratebeeri hinnang 78 punkti.

Tootjainfo: "Wabi-Sabi is a uniquely Japanese and hybrid version of the craft beer world’s two most popular styles: Pale Ale and IPA. Local Japanese wasabi and green tea are combined deftly with several varieties of herbal-character hops. The flavor is bold, yet underpinned by a ‘quiet simplicity and subdued refinement.’"

Väike lihtne pudel, tumedates toonides sildil on vist teelehed ja pudel. Valge vaht täidab pool klaasi ja on superpüsiv, oodates kenasti ära ka patareide vahetamise fotikal. Õlle värvus - õrna hämuga kuldkollane. Aroom on magus ja vürtsikas, meenutades mingeid rohelisi taimi, kuigi veel mitte teed või wasabit. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja vürtsikas ning veidi magus, keeleots kiheleb mõnusal tuntava wasabi särtsu all. Kesmaitse ... hmm, oleks oodanud et vürtsikus tugevneb, aga ei, see hoopiski taandus rohelise kauatõmbunud tee veidi parkiva mõrkjuse eest. Lõppmaitses seguneb mõrkjus mahlase hapukusega, kõditades keelekülgi. Järelmekis tunned, kuidas teiin suriseb keelel ja wasabi vürtsikus paneb suu delikaatselt ühtlaselt õhetama.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga vääääga põnev rüübe. Jaapani maitsed ongi ju delikaatsed, aga ... no ikka oleks oodanud veidi teravamaid elamusi :) Hmm, kuidas see sobiks sushiga?
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment