Sunday, December 21, 2014

Disco Soleil


Disco Soleil (Dieu du Ciel, Kanada) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: IPA. ratebeeri hinnang 97 punkti.

Tootjainfo: "Kumquat IPA. Formerly known as ’Fortunella’."

Väike lihtne pudel, sildil on rannapiiga üleelusuuruse kumkvaadiga :)Valge vaht täidab pool klaasi, vajudes aegamisi, kuid jättes tugeva vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldkollane.

Aroom on kui sõõm päikest, kuldne ja sädelev, magus-mõrkjas, mahlane, meenutades päikese käes soojenenud apelsini ... või noh antud juhul kumkvaati.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergema kehaga ja hurmavalt magus-mõrkjas, mahlane ja ergutav. Keskmaitse paneb lausa üle näo naeratama ... jeebus, tehke ometi keegi seda Eesti järgi! Suvi pudelis, midagi napakalt lustakat ja mängulist! Mõrkjas-magus, tantsuline ja tamburiiniline, mahlakas ja särtsakas nagu nõtke neiu ennastunustav tants mererannal enda ja teiste rõõmuks. Lõppmaitse mõjub juba pisut karastav-jahedamalt, päike hakkab loojuma ja rannarahvas tõmbab sallid õlgadele ning nihkub lõkkele lähemale. Mõrkjas-hapukas piisake apelsinilikööri ja uduõrnas habemes poisnolgi kitarritinin paneb käed lendlema ja voogav ning neiu sihitu tantsuuim jätkub. Ei, ta ei taha kedagi hurmata (või kui, siis ainult natukese) aga lihtsalt nii lahe ja hea on olla. Vürtsikalt mõrkjasmagus järelmekk leiab ees juba tühja ranna, miilavad söed ja suudleva paarikese.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga FENOMENAALNE ÜBERRÜÜBE! Klaasike suve, sarmi, flirti ja puhast elurõõmu. Kõrvale pakkuda killuke haput apelsinimarmelaadi.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment