Sunday, December 28, 2014

Who the "#%* uses reindeers anyway

Who the "#%* uses reindeers anyway (Oti pruul, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: vürtsõlu?

Tootjainfo: "Contents: water, malt, hops, yeast, sugar, spices."

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, tumedates toonides lakoonis-veider sildikujundus :) Õrnalt kreemikat karva vaht täidab pool klaasi, olles tugevalt püsiv ja end klaasiseintele haakiv. Õlle värvus - kirkalt kaunilt kuldpunane.

Aroom väärib omaette rida - see paneb naeratama. Siit klaasist hoovab vastu kergelt glögilik ja marjamahlane hapukas-magusakas ja vürtsikas segu, mis sunnib nina pikemalt üle klaasiserva ripakile jätma. Olete saanud alkoholivaba marjaglögi - vot täpselt nii lõhnabki! Süütu, lapsikult magusapoolne ja samas siiski oma vürtsikusega ahvatlev. Mingi veidravõitu köögiviljalik, lausa peedimahlalik nüanss paneb veidi kulme kergitama, kuid üldjoontes see sobib siia sisse päris kenasti.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Kesmaitse toob esmalt keelele sellesama marjase ja vürtsika segu, kuid sellele lisandub kohe teise kihina mõrkjas ja soe täiendus. Lõppmaitse on esmasest lapsikusest üle saanud ja kõditab keelekanda tubli vürtsiseguga, pannes ka keele allnurgad kaasa põrisema. Järelmekk mõjub juba suisa meheteona, siin aimdub kirsioksa ja kaneelikoort, vürtspipart ja kardemoni, nelgitera ja seda jõuluvanalikku jutuvada, mis pudeli tagasildil on kenasti bla-bla-bla vormingus kirja pandud.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga väga nauditav rüübe. Pakkuda koos piparkookidega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment