Monday, December 1, 2014

Rhythm & Blues

Rhythm & Blues (De Molen, Holland) kraanist. alc 10,2 %vol. Liigimääratlus: Bourbone barrel aged
barley wine. Ratebeeri hinnag 94 punkti

Tootjainfo: "Barrel aged Barley wine"

Kuna õlu on kraanist kaasa ostetud ja kodus välja kallatud, siis vaht on vaid kirmetaoline. Õlle värvus - uduselt oranžikaspunane. Aroom on magushapu ja tugevalt alkoholine, meenutades kodust kreegiveini. 

Esmamekk on tihke ja jõuliselt mõrkjas-hapu, kreegine ja õunane. Keskmaitse mõjub alguses friigilikult veidralt - selles leidub aniisi ja eukalüpti, kadakamarju ja käärima läinud kreegimoosi. Lõppmaitse keerab selle ehmatuse aga õnnelikult kummuli - tammevaadi õnneküllane ümmargune tummisus mahendab kogu pildi ja vaniljene pehmus trööstib kergestiehmuvaid tegelasi. Ebaküdoonia ja rabarber segatakse kokku vahukoore ja vaniljekastmega ning serveeritakse astelpajumarjadega. Järelmekk kraabib kurku ja paneb kulme kuklale tõstma - no see on ikka üks ebanormaalselt ülevõlli väänkael, mis su suus toimetab, miksides kokku ülimalt vastuolulisi emotsioone.

Raske kehaga, nõrgalt karboinseerunud ja õlise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika paletiga EBANORMAALNE FRIIGIÕLU! Sellest rüüpest ei tohi alustada õllemaailma sisenemist, see on treenitud ja karastunud baarikärbeste rida. Odraveini magus-hapukas alkoholisus - olemas. Tammevaadi muhe ümarus - kirjas. Viskivaadi terav tervitus - no mõistagi kohal! Kokku aga saab midagi üsna eriskummalist, midagi meeldejäävat ja kärtsakat. Soovitaks seda pakkuda vahekäiguks tihke kõrvitsa-peekoni kreemsupi ja kiievi kotlettide vahele.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment