Tuesday, December 16, 2014

Viimane sõdur

Viimane sõdur (Lükati, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "koostis: vesi, linnased, humalad, pärm. IBU 85" IBU väljatoomise eest kiidan, kuid eriti IPA puhul võiks siiski ära tuua ka kasutatud humalad ja miks mitte ka linnased.

Väikelihtne pudel, must-valgel sildil võib oletada sõduri siluetti. Õrnalt kreemikat karva sõrmepaksune vahukiht on püsiv ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun vasekarva. Aroom on mõrkjas-mahlane, meenutades suvisel mereäärsel heinamaal värskeltniidetud ja päikese käes kiirelt närbuvat lopsakat putkede ja kõrkjate segust heina.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses seguneb üliküps mango, veidi adru ja toorevõitu tikker ... mmmm kui mahlane! Lõppmekk muutub vaigusemaks, segades granaatõunaseemned ja taruvaigu, lisades juurde ananassi ja kleepjat seedrivaiku. Järelmekk taandub pehmeks, peaagu kassikäpaseks sametiseks paituseks, mis mõjub toekalt ja virgutavalt, pannes tunnustavalt klaasi sisu taaskord vastu valgust silmitsema ja heakskiitvalt mõmisema.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika väga heas tasakaalus buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Sobilik pakkuda koos kaua küpsenud ürdijuustuga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment