Thursday, December 18, 2014

Kaamos

Kaamos (Pöide, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: imperial brown ale. Ratebeer ei tunne seda rüübet (tootja - näe pisut vaeva!)

Tootjainfo: "Kergelt vürtsikas ja öiselt tume pruul sobib oivaliselt mõne talvise maiusega"

Väike lihtne pudel, viltukleebitud punavalge-triibuline silt. Hallikas-kreemikas kahe sõrme paksune vaht püsib üle keskmise kaua. Õlle värvus - tuhm tumepruun. Aroom on hapukas, biskviitjas ja leivane ning tumedaid rosinaid meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse meenutab rosinakisselli, millesse on segatud veidi kaneeli ja nelki, tumedaid rosinaid ja näpuotsaga ploome. Lõppmaitse on kreemikas-tihkepoolne, hapukas-vürtsikas ja keelt mõnusalt õrritav. Järelmekk mõjub juba raskepoolselt, magus-hapukalt ja ploomikompoti taoliselt.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapuka buketiga übertasandi rüübe. Piisavalt intensiivne et ärritada kõiki maitsemeeli, samas üsna kergelt joodav ja meeldejäävalt teistsugune. Veinine leivasupp ploomidega :) Siia kõrvale võiks ehk pakkuda marineeritud oliive.
------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Tänud märkuse eest! Ratebeer-i Kaamos lisatud.
    Pöide Pruulikoda

    ReplyDelete