Tuesday, December 30, 2014

Witsa

Witsa (Aespan, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: SMaSH Lager

Tootjainfo: "SMaSH = single malt and single hops
Maris Oetter linnas, Motueka humal, WLP833 lager pärm
IBU34"

Väike lihtne pudel, tehniline silt (Gambrinus kiidab, et on ära toodud nii liigimääratlus kui seletus kui toorained kui IBU!) Valge kahe sõrme paksune vahukiht vajub küll hõredaks, ent haagib end mõningal määral klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on laagerõllele kohaselt hapukas, kuid samas ka toekalt linnaseline ning mõnusalt mahlane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse lisab korraliku külimitutäie linnasemagusat ja veidike ka pärmisooja. Lõppmaitse asub kõigi kolme jalaga mõruda poolele, mängides seda välja männikasvude vürtsikashapu lisanoodiga. Järelmekk mängib taaskord linnasemagusaga, tuues välja selle biskviitja ning karamelja külje ning jättes lõpuks kurgu kerge vürtsikusega helisema.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga kõrgelt kiidetav rüübe, millel on übertasemest vaid kriipsuke puudu ... kui selle pärmise elemendi kuidagi saaks välja lülitada, oleks lihtsalt super! Praegu sooviks kõrvale seenesalatit sibula ja munaga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment