Monday, December 15, 2014

Õhtusöök ühele

Õhtusöök ühele (Toht, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA

Tootjainfo: "Filtreerimata ja pastöriseerimata elav õlu. Pruulitud odralinnastest, nisulinastest, humalatest (Zeus, Waimea, Centennial), pärmist ja põhjaveest.
IBU 102"

Väike lihtne pudel, omanäoline kaela riputatav etikett. Õrnalt kollakat karva vaht täidab üle poole klaasi, olles väga püsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt oranžikaspunane. Aroom meenutab pomelot ja mandariinikoori, olles mahlane ja mõrkjas.

Esmamekk on tihke ja jõuliselt hapukas-mõrkjas, mahlane ja keeleotsa näriv. Keskmaitse ... ojaa ... see on topelt-IPA selle sõna klassikalises ja jõulises tähenduses, värske ja särtsakas, mahlane ja silmi särama panev. Magus-mõrkjas ja hapukas, sidrunheina ja greibi, pomelo ja küpsete punaste tikrite taoline.

Lõppmekk paneb humalahullu suisa mõnust niutsuma ... oi Odin, selle nimel viikingid vist läksidki uut maailma avastama, et leida sihandseid humalaid, millega oma õllevirret õilistada. Enne lahingut kaks toopi siukest rüübet ja kirves välgub kaks korda kiiremini ... või siis jääb seekord välkumata, sest tahaks kolmandat toopi veel. Järelmekk mõjub kui väärikas taandumine humalaväljalt ... see on mõrkjas ja kergelt vaigune kui humalakorjaja peopesad, hapukas ja värske nagu kastene hommik ning värskendav kui kodutulede kuma läbi hämaruse.

Tihkepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Hea värske topelt-IPA, mis paneb humalahullu mõnust ägisema. Serveerida koos marineeritud piprakaunadega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment