Monday, December 15, 2014

Metsik

Metsik (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: estonian ale :) Ratebeeris pole veel hinne
välja kujunenud.

Tootjainfo: "Eesti eil, mis pruulitud täielikult Eesti veest ja Eesti linnastest koos Eesti kalmuse (Acorus Calamus) ja Eesti metsiku humalaga."

Väike lihtne pudel, rohelisel sildil kalmusetaimed. Hõre sentimeetripaksune vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom erineb tugevalt sellest, mida tavapäraselt õlleklaasist tunda võib. See on mesine, kergelt nätsakas ja mesilasvaha taoline. Sellist buketti võib tunda suvisel loduheinamaal, kui õitsevad putked ja sääski on õhus rohkem kui õhku ennast.

Esmamekk on keskmise kehaga ja näksakalt magus-vürtsikas. Keskmaitse ümbritseb su keele taas selle magus-mõrkja kleepja ollusega, mida tahaks imalaks nimetada, kui selles sõnal poleks eesti keeles nii halba varjundit. See mekk siin on aga HEA, friigilikult hea, julge ja omanäoline, jonnakas ja toekas nagu eesti mustavalgekirju maamees. 

Lõppmaitse rullub üle keele edasi-tagasi pehme soise õõtsena, pannes silmi sulgema ja meenutama lapsepõlves jõeäärses lodus sumpamist, et jõuda paremate kalastuskohtadeni. Sudune ja udune, soe ja uimastav, kärbsesuminane ja päikesekumalane. 

Järelmekk teeb sellele undavale segadusele otsustava lõpu, tuues lõpuks kalmuse tagant välja õrnalt metsiku humala kergelt vaiguse kirbevõitu mõrkjuse. 

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud je õrnalt õlija paletiiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Eesti seni kõige suuremate munadega õlu, omamoodi friigikas, kuid sihandne nussakalt mõnus, kergelt kumalas ja oma rida ajav lugu. Gambrinus kummardab Õllenaudi meeste ees nende julguse eest!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment