Friday, December 12, 2014

Club Baltic juubeliõlu

Club Baltic juubeliõlu (Pinda talu eripruul, Eesti) pdl 0,33, alc ~7& ? Liigimääratlus: mee-eil?

Totojainfot pole.

Väike lihtne pudel, õllemullisel sildil hulk pisikesi pildikesi, ilmselt selle klubi liikmed. Gambrinust hoiatati, et avamisel tuleb olla ettevaatlik - nii ongi, avamine võtab väääääääääga kaua aega, sest kergelt irvakile tõmmatud korgi vahelt susiseb mitu head minutit vahtu. Klaasikallatuna täidab hõre kollakas vaht 3/4 klaasist, vajudes kõva kohinaga olematuks. Õlle värvus - hägusalt kollakaspunane. Aroom on teravalt hapukas, meenutades kodust õunamahla.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt hapukas-magus. Keskmaitse omandab põnevalt mesise oleku, meenutades kaua laagerdunud mõdu. Lõppmaitse muutub väga magusaks, veidi rauamaitseliselt hapukaks ja pisut kunstlikult siirupiliseks. Järelmekk meenutab juba kodust õuna-murakaveini, millele on veidi kärjemett ja kreegisiirupit sisse segatud.

Keskmisest raskema kehaga, jõhkralt ülekarboniseeritud paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapukas-magusa buketiga veider, aga üsna meeldiv rüübe. Kõrvale sobiks vist heeringaleib, et siirupjat magusust taandada-
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment