Thursday, December 4, 2014

Úlfur Nr. 3


Úlfur Nr. 3 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "Wolf (wolf) is a Powerful clear ale, rich of love and bitterness. Saturated with American hops and english Innovation. Grrr!"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune valge vaht püsib üle keskmise kaua. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on mõrkjashapukas, sidrunheina, sidrunikoort ja mandariinimahla meenutav. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse mõjub esmase intensiivsuse taustal veidi tagasihoidlik, kuid siiski mõnusalt IPA-likult humalane ja tsitrusjas. Lõppmaitse muutub juba üsna tihkeks, linnaseliseks (üllatav oma mõõduka alkoholitaseme juures), visates sisse kadakaid ja  eukalüpti. Järelmekk on värske, oivaliselt mahlane ja mõnusalt balanseeriv kõigi vajalike komponentide piirimail, jättes keelepära vürtsikalt õhkama.

Keskmisest kröömike raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Pükstest välja hüppama vaimustusest ei pane, kuid väga-väga meeldiv ja samas kergesti joodav. Soovitaks pakkuda koos tšillekreekeritega.
------------
pitl isetehtud

No comments:

Post a Comment