Monday, December 1, 2014

69°N Juleøl

69°N Juleøl (Grønland Ice Cap Beer / Viru Õlu, Gröönimaa / Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: dunkler bock. Ratebeeri hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke abil): "This Christmas beer is a traditional, Christmas beer brewed from the finest ingredients with a soft creamy foam. The smell and taste of Christmas spices reminds us all of the old Christmas tradition."

Lihtne keskmist kasvu pudel, pruunakal sildil jõulumotiivid. Kreemikas sentimeetri paksune vahukiht on vähepüsiv. Õlle värvus - kirkalt tume mahagonipunane. Aroom on magus, röstine ja apelsinimahlane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt magus. Keskmaitse tundub lausa siirupine, melassi ja pruuniks keedetud suhkrusiirupi taoline, väheste nelgiste ja kaneeliste nüanssidega. Lõppmaitse viskab sisse hapukaid veiniseid nüansse, segatuna tiheda karamellise linnasusega. Järelmekk on magus-mõrkjas ja rosinate ning kreekide vähese lisandiga.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-magus-hapuka buketiga keskpärane rüübe. Liiiiiiiga magus ja vesine, et kanda välja dunkel-bocki väärikat tiitlit. Kui pakkuda koos vürtsikamate piparkookidega, siis poleks ehk väga vigagi.
------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Subjektiivselt väga meeldis, kuid pole aastaid seda müügil näinud. Kas see õlu on veel tootmises?

    ReplyDelete