Sunday, November 30, 2014

Ruination IPA

Ruination IPA (Stone Brewing, US) pdl 0,33 l. alc 8,2 % Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeris hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "So called because of the immediate ruinous effect on your palate. 100+ IBUs. Bracingly bitter. Thick, pungent hop aroma. We would say that no hops were injured in the brewing of this beer, but that would be a massive lie. In fact, the words "Stone Ruination IPA" are what older hop vines use to cause little hop vines to quiver with fright and lose sleep at night . We at Stone honor the brutal massacre of countless hops with this "Liquid poem to the glory of the hop!" Paganism at its best!"

Lihtne väike pudel, klaasile maalitud sarviline ja tiivuline isend :) Valge sentimeetrine vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne.

Aroom lööb ninna juba väljasirutatud käe kauguselt. Alguses on see troopiline ja tsitrusjas. Mida lähemale aga klaas ninale jõuab, seda jõulisemaks, et mitte öelda vängemaks olukord muutub. Siin on kärjemett ja kõdunenud lehti, pihlakaid ja kassipissi :))) Ruiakas on see lõhn, ehkki ma täpselt ei tea mida ruiakas tähendab :)

Esmamekk on keskmisest vaid suts tihkema kehaga ja .... uuuuu .... vaigune, ulguma-ajavalt vaigune!!! Keskmaitse sunnib keele mõneks ajaks kokku rulluma, puhtal nii enesekaitse mõttes. See on lihtsalt taevalikult halvava mõjuga, sihandne seedrimännine ja vetikane, mõrkjas-hapu ja tormine, kalasoomustest jäiga presentkuuega rannakaluri olekuga, kes on päevase loomuse edukalt maha müünud, võrgud korda sättinud ning nüüd istub tõrvastest laudadest improviseeritud laua taga koos kamraadidega, et homne püügipäev läbi arutada ja klõmakas vetikate peal laagerdunud valget rummi peale võtta.

Lõppmaitse võtab selja mõnust judisema. Greibimahla kontsentraat ja kärjemeega segatud aniisinaps kokku segatult ... see on omamoodi räme, kuid kilkamapanevalt vaimustav. Huvitav kas meresoolaga IPA tegemine annaks samasuguse kolossaalselt värske maitsetaju? Järelmekk igatahes uhab keelest üle kui tsunami, puhastades kõik sinna kogunenud päevase taaga, viies selle endaga nagu võlakoguja, jättes alles neitsliku puhta, karge ja õndsa tunnetuse.

Raskepoolse kehaga nõrgalt karboniseeritud kuid vaiguse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga FENOMENAALNE MEGARÜÜBE! Oisatiivulinesarvik - see on vist küll parim humalaleotis, mida Gambrinusel on õnnestunud  tunda. Ühest küljest suurepäraselt tasakaalus, teisalt aga hirmsasti ülevõlli jook. Ohjahh, seda tahaks jagada sõpradega-humalahulludega ... ja samal ajal ka ainult endal hoida :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment