Tuesday, November 11, 2014

Founders Dry Hopped Pale Ale


Founders Dry Hopped Pale Ale (Founders, USA) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus: pale ale. Ratebeeril pole veel koondhinnet.

Tootjainfo: "A testament to Cascade hops in a bottle, this medium-bodied pale ale has a refreshing citrus flavor and a distinctive floral hop aroma due to the aggressive addition of hops during fermentation. You’ll notice a slight malty sweetness with a balanced hop finish. Perfect to enjoy anytime, anywhere."

Väike õlakas pudel, juugendlikul sildil unelev daam. Erkvalge kahesentimeetrine vahukiht on hõre, kuid üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldkollane. Aroom on mahlane, õrnalt greibine ja suud vett jooksma ajavalt mõrkjas-hapukas.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõõdukalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub kõigepealt tublisti pomelot meenutavalt mõrkjaks, seejärel tasakaalustab seda aga linnasemagusus. Lõppmaitse on mahlane, mõrkjas-hapukas, väga värske ja turgutav. Järelmekk mõjub värske tuulehoog mererannas, tuues värskust meelele ja kosutust kehale.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga oivaliselt mõnus ja mahlane rüübe. Seda võiks tõesti võtta veel klaasikese või ka kaks, eriti kui kõrvale pakkuda kõvemat soolakat juustu ja kreekereid.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment