Thursday, November 13, 2014

Centennial IPA


Centennial IPA (Founders, USA) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnangul 99 punkti!!!

Tootjainfo: "Selected as a benchmark for the Beer Judge Certification Program used in all American based beer judgings. Centennial IPA has quickly become the IPA of choice. Pour yourself a pint of this complex flavorful ale and bask in the frothy head’s floral bouquet. Relish the immense citrus accents, achieved by the abundance of dry hopping. This ale’s sweet, malty undertones balance the hop character with a finish that never turns too bitter.
65 IBU"

Lihtne õlakas pudel, sildil draakon ja inglid. Valge vaht täidab pool klaasi, olles väga püsiv ja kenasti klaasiseintele vahupitsi jättev. Õlle värvus - kirkalt pruunakasoranž.

Vängelt intensiivses aroomis kuhjuvad segiläbi põlvekõrgused mereäärsed adruvallid, soolakas meri, mango ja ananass, kiivi ja papaia.

Esmamekk on keskmisest ehk vaid suts raskema kehaga ja mahedalt magusakas. Keskmaitse naerab esmamulje üle, ujutades keele üle vaiguse ja mahlase mõrkjasmagusa vaabaga, milles turritavad männiokkad ja ananassikonksukesed. 

Lõppmaitse mähib keele raskepäraselt luksuslikku mürri ja viiruki sisse, meenutades laulval palvetajahäälel kaugeid maid ja suursuguseid valitsejaid, vapraid sõdalasi ja seni ikka veel elus olevaid draakoneid. See on lugu- ja meelespidamist vääriv bukett, kus segunevad kõik baasmaitsed oivaliseks harmooniaks, jättes põhirolli siiski mõrkjasmagusale troopikale. 

Järelemekk mõjub pika ja põhjaliku sissevaatena seedermänni ja ananassi ristamise katsetesse ... tulemus on muljetavaldav ja võimas. 

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga MEGATASANDI RÜÜBE, mis väärib kindlasti täitma näidis-IPA rolli. Nii veider kui see ka pole, siis hetkel tunduks hea mõte siia kõrvale pakkuda tšillipähkleid ... neid kleepjaid magus-vürtsika koorikuga ... tühja neist pähklitest, aga see magsu vürtsikus võimendaks käesoleva IPA orgastilise tasemeni!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment