Sunday, November 16, 2014

Sidrunheina-aeg

Sidrunheina-aeg (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Veiniselt vürtsikaid maitseid pakkuv mitmevilja õlu, kuhu Jaapani päritolu humal Sorachi Ace koos aiast korjatud sidrunheinaga oma keeltkõditava sidruni jälje jätavad."

Lihtne väike pudel, kahvatult esteetiline sildikujundus. Valge vaht täidab 90% klaasist, olles üle keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne vähese punaka helgiga.

Aroom on väga mõnus, magus-hapukalt veinine/siidrine ja mõrkjas-hapukalt sidrunine. See komplekt paneb süljenäärmed ette tööle.

Esmamekk on keskmise kehaga ka intenstiivselt magus-hapukas. Keskmaitse on saisoni kohta tavatult kehakas, krõbistades vürtsikalt mööda keelt ringi ja kallistades seda jõulise mõrkjas-magusa embusega. Lõppmaitse mõjub sidrunimarmelaadi ja virsikukompoti taevaliku seguna, mida ei raatsigi hästi alla neelata. Järelmekk mõjub juba raskepäraselt, mõrkjas-hapukalt ja pisut keelt kuivatavalt.

Keskmise kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Tõsi küll, ma kasutaks stiilinimetuseks juba imperial saison nime, kui sihandne oelma peaks :) Suurepärane serveerida koos grillitud köögi-- ja puuviljadega ... miskipärast tahaks praegu grillitud ananassi.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment