Friday, November 21, 2014

Jopen Bokbier


Jopen Bokbier (Jopen, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: dunkel bock. Ratebeeri hinnnang 61 punkti.

Tootjainfo: "Jopen 4 Grains Bokbeer is made as a ruby red beer made with the three traditional Haarlem grain and rye as a forth grain. The beer contains 6,5% alcohol and has a fruity aroma combined with the dark malts. The taste is lightly smoky from the dark malts used, but there is some sweetness in it to."

Lihtne väike pudel, puna-pruun sildikujundus. Kreemikas sõrmepaksune vahukiht on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - vähese hõljumiga tume rubiinpunane. Aroom on magus-hapukas, pähkline ja veinine, kergelt kohvine.

Esmamekk on keskmise kehaga ka magusakas-mõrkjas. Keskmaitse meenutab biskviitkeeksi, milles on pähkleid ja rosinaid. Lõppmaitse on mahlane, tumedate viinamarjade ja rosinate taoline, mõrkjas-hapu ja vürtsikalt alkoholine. Järelmekk soendab mõnusalt keelepära, olles karamelline ja mõrkjas.

Keskmise kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga väga heal tasemel rüübe. Ei mingit vau-efekti, kuid siiski väärt palju rohkem kui ratebeer praegu pakub, Gambrinus annaks julgelt 85 punkti.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment