Wednesday, November 5, 2014

Brixton Porter

Brixton Porter (BrewDog, Šoti) pdl 0,33 l. alc 5 %vol. Liigimääratlus: porter. Ratebeeri hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "A recipe we originally devised to celebrate opening BrewDog Brixton in the city that gave birth to the Porter style. Unfortunately the deal for the site fell through at the last minute, but we still wanted to make the beer. Brixton Porter is a delightfully decadent yet eminently drinkable dark beer. Malts – Extra pale, Dark crystal, Roast barley, black
Hops – Victoria’s Secret, Bramling Cross, Challenger"

Lihtne väike pudel, BrewDog uue sildikujunduse tõttu kergelt kribuline. Kreemikas kahe sentimeetri paksune vahukiht on tihe ja üsna püsiv, kleepudes tihke kihina ka klaasiseintele. Õlle värvus - õrna punaka helgiga must. Aroom on ... ausalt öeldes polegi nagu teist õieti, kergelt kohvine ta ju on, aga tõesti kergelt.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt magus-mõrkjas. Keskmaitse on juba tunduvalt maitseküllasem, hapukalt kohvine. Lõppmaitses tuleb sisse kõrvetatud linnaste õrnalt mõrkjas suitsusus. Järelmaitses ilmub esile mõõdukas vürtsine kõrvalliin, mis huvitavalt kombel aja möödudes ainult tugevneb, nii et minutike peale allaneelamist on suus juba päris meeldiv kirvendus.

Keskmisest nõrgema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga, kergelt joodav, aga siiski meeldivalt maitsekas rüübe. Sobilik pakkuda koos röstitud köögiviljadega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment