Wednesday, November 26, 2014

Rain Shadow


Rain Shadow (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 11,8 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "A huge, brooding, heavyweight Imperial Stout."

Lihtne väike pudel, hõbehall-musta värvilahendusega silt.

Pudelist klugiseb klaasi ränktume ollus, mis mõningase mõtlemise järel lahutub võrdsete osadena tumepruuniks vahuks ja süsimustaks vedelikuks.

Arooooooom. Oooooooo. Jaaaaaaaa. No kuidas nüüd seda öeldagi ... sügav, rabavalt sügav ja igavikuline. Kõrvetatud linnased kui su pattude loetelu. Tume šokolaad kui lootus samamoodi jätkata. Portvein kui meenutus võimalusest, et kõik läheb veelgi paremini. 

Esmamekk tõmbab sõrmed krampi klaviatuuri kohale, sest ... kuidas seda nüüd siis kirja panna? Tumemust ja sügisene, soe ja tihke, hapukas-mõrkjas ja suitsuselt nätske kui kuivatet ploomidest tehtud essents. 

Keskmaitse. See on JUBE ... JUBE HEA! Mõhhhh kui koletuslikult tõrvjas ja sünkjalt bituumenlik. See lonks vajutab su vaksavõrra maa sisse ja on ilmselgelt ebamoraalne, paksukstegev ja seadustega vastuolus. Hapukas-magusakas ja sürreaalselt tihke - umbes nagu see patt, millest sa pole veel julgenud isegi unistada.

Lõppmaitse. Lõpp kui hea maitse. Lõputult kole ja jube ja raske ja ... üleüldse ebanormaalne! Kas tahad teada, mis tunne on asfaldil teerulli all? No umbes samamoodi tunneb end su keel selle joogi all mõnuga ägades.

Järelmekk. Oehhh. Nüüd peab hetke puhkama. Sest nii ei saa. No ei normaalne see kuis kappab minu hobune. Peedist pesumasinale trummel. No segane värk noh. Ma kohe ei tea mida mõistlikku nüüd öelda. Või kas üldse. Te saate ju niigi aru, kas pole? 

Julmraske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja samas asfaltja paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga KOSMILINE RÜÜBE! See on pigem õhtusöök kui jook. Elajalikult raske ja ilgelt mõnus.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment