Tuesday, November 11, 2014

Tattnoka Pale Ale

Tattnoka Pale Ale (Õlpar, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: pale ale.

Tootjainfo: "Black Rock Pale Ale komplektKomplektile lisaks tegin minimeskimist, leotasin 300g linnaseid (100g Abbey, 100g Ruby, 100g Bisquit) 60-75 kraadises umbes ühes liitris vees 45 minutit ja lisasin virdele.
Siis lisasin linnaseekstrakti Hele 1kg + ~350g tavalist valget suhkrut.
Pärmiks kasutasin Fermentis Safale S-04 kuivpärmi, millega ~2-3 päeva möödudes kääris virre 1,044 pealt 1,017 peale ja jäi siis pidama. Seejärel sai lisada ka liitris läbikeedetud vees käima lastud komplektiga kaasas olnud pärm.
Enne villimist lisasin virdesse umbes kolmeks ööpäevaks 100g Citra 13,8% humalagraanuleid."
Lihtne väike pudel, ENSV parimaid disainikaanoneid järgiv sildikujundus :) Valge vaht täidab 3/4 klaasist, vajudes aegamisi hõredaks kuid üsna püsivaks kihiks. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom ajab alguses läkastama süsihappegaasi rohkusega, kuid seejärel tuleb esile karamell-linnaste veidi tolmune segu linnasekonservi hapukusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse toob esmalt esile tubli linnasepehmuse (kuid taas sellisel tolmunud moel) ning siis käänab õunastritsli magus-hapukaks. Lõppmaitse on veidi vürtsikalt magus-mõrkjas. Järelmekk on lihtsapoolne, kuid kauakestev mõrkjas-magus. Üldmulje on meeldivalt toekas ja samas värskendav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga meeldiv rüübe. Sobilik pakkuda koos vürtskurkide ja pekiviiludega ning rukkileivaga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment