Monday, August 19, 2013

Kuidas pildistada õlut?

Gambrinus on hädas õllepiltidega oma blogipostituste jaoks. Siiani on neid enmasti laenatud veebist, kenasti osundades ja puha ... aga pahatihti pole võimalik leida adekvaatset fotot.

Ühte ja samat jooki on paraku võimalik pildistada nii, nagu oleks tegu täiesti eri rüübetega. Pudelisilt jääb enamasti ikka näha, aga klaasis olev jook! Proovige, toksige guugli pildiotsingusse nt klassikaline Achel bruine ja vaadake, mis leiate. Mõnel pildil on tegu kirka punakaspruuni rüüpega, teisel hägune pruun vedelik, kolmandal üldse must.

Gambrinus küsib nüüd - kas kellelgi on üle mingit "valguskasti" ... või mis-iganes-selle-asja-nimi-poleks? Ühesõnaga kastike, milles oleks nii külg- kui taustavalgus, piisavalt intensiivne, aga kindlasti soojades toonides. Selline, mille sisse mahuks ka 0,75 l pudel ja klaas. Või ehk oskate öelda, kus sellesarnast asja saaks soodsalt soetada?

Gambrinus soovib jätkata õllesõprade ja -huviliste rõõmustamist oma kirjeldustega, kuid need vajavad enda kõrvale ka väärikaid fotosid.

Tagasisidet oodates - teie Gambrinus

------------
pilt siit

1 comment:

  1. Karmo, selleks on vaja sisuliselt kolme-nelja asja.

    Esiteks, valguskuubik, mis loob valge tausta ja hajutab lisavalguse. Midagi sellist (ca 60 eur) peaks olema piisav:
    https://www.digizone.ee/40/Stuudio/41/Stuudiovalgustus-ja-tarvikud/117761/BIG-Helios-valguskuubik-Quadrolight-60x60-(428502)#iid=117761

    Ja siis on vaja nt veel kahte laualampi taha õige nurga all ühesuguse valgustemperatuuriga säästupirnidega.

    Kui 26-ndal tuleme koos Yo-Ho mehega, on täitsa võimalik , et saan sulle seda kola näidata ja õpetust jagada kuidas seda kasutada.

    ReplyDelete