Monday, August 5, 2013

Õlu vol.1

Õlu vol.1 (Adavere pruulikoda). pdl 0,5 l. alc tunnetuslikult u 4-5% liigimääratlus: koduõlu :)

Gambrinuse kätte toodi midagi väga veidrat. Koduõlu, mis on tehtud mingis mõttes kõige lihtsamas koduõlle võtmes, kuid mida on samas siiski pisut tuunitud. Pruulija sõnul kasutas ta selleks õlleleiba, lisades sinna eestimaist maltoosat, lauasuhkrut ja ... ohjeerum ... pagaripärmi! Aga samas torkas ta pruulise sisse ka pulga kaneelikoort :)

Disain on - nagu näha - üsna olematu. Vahtu ei tekkinud praktiliselt üldse, kuigi Gambrinus üritas seda rüübet kõrgelt klaasi soristada. Õlle värvus - häguselt tumepruun. Aroom ... peale esmase teravuse lahtumist on tõepoolest tunda koduse kaljaliku õlle aroomi, millesse lisandub kaneeli mahe vürtsikus.

Esmamekk on väga kerge, vesine ja kaljalikult hapu. Keskmaitses on tunda õlleleivast tehtud õlle tüüpilist probleemi - tugevalt haput põhimaitset - kuid seda õilistab veidi seesama kaneelinüanss. Lõppmekk jääb lihtsaks kaljataoliseks ning järelmaitsest pole suurt põhjust rääkidagi.

Väga kerge kehaga, olematu gaseeringuga, veidra kaljaliku hapu maitsega rüübe. Õlleks päris ma seda ei tahaks nimetada, pigem on see "muu kääritatud jook". Aga noh, peale sauna parema puudumisel võib juua küll. Hea pruulija, olen kindel et sa suudad paremat ... kasuta vähemalt järgmine kord õllepärmi :)
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment