Sunday, August 25, 2013

Rogue American Amber Ale

Rogue American Amber Ale (Rogue Ales). pdl 0,33 l. alc 5,1 % Liigimääratlus: punane eil. Ratebeer 91 ja beeradvocate 88!

Tootjainfo: "6 Ingredients:
Malts: Great Western 2-Row Malts, C40, C150
Hops: Cascade
Yeast & Water: Rogue's Pacman Yeast and Free Range Coastal Water."

Lihtne väike pudel, patriootlik-proletaarne sildikujundus. Kahe sõrme paksune kreemikas vahukiht on tihe ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunikaspunane. Aroom mõjub suhteliselt lahja õlle kohta ootamatult jõuliselt, lisaks karamell-linnastele on siin tunda lausa puuviljaveinilikke noote, mis on omased palju kangematele pruulistele.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse üllatab taas sellise jõulise-veinise kehaga, et paneb kulme kergitama, siin on tammiseid noote segamini kreekidega. Lõppmaitses tuleb kohale juba ootuspärasem bukett, meenutades tublisid šoti bittereid oma karaskit/koduleiba meenutava linnasemeki ja karamell-linnaste biskviitja olekuga. Järelmaitse on õrnalt vürtsikas, nelgi ja kardemoni vihjetega. Värske ja tugev maitse jääb keelele veel õige tükiks ajaks.

Keskmise kehaga, õrnalt õlise paletiga, mõrkjas-magusa-vürtsika buketiga jõuline lauaõlu, mis sobiks suurepäraselt ausa ja lihtsa pubitoiduga - nt kanatiivad või praetud pelmeenid.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment